zondag 19 januari 2014

Hilarische momenten, monumentaal optreden en een degelijke ploeg

Supportersclub Ghigni Bianchi verwees in zijn verslag van de wedstrijd tussen Pro Vercelli en Reggiana (1-0) naar één van de ongeschreven wetten in het voetbal, namelijk dat een ex-speler bijna altijd scoort tegen zijn vorige club. “De tweede competitiegoal van Francesco Ardizzone bevestigde het succes tegen Reggiana, dat bij tijd en wijle nauwelijks aan een professioneel voetbalteam deed denken”, aldus de trouwe supporters.

Wat volgt op hun website is een hilarisch verslag van wat we hierbij de klucht van de verloren rugnummers zullen noemen. Goed dertienhonderd mensen sterk waren De Witte Leeuwen deze zondag aanwezig in het Silvio Piola Stadion. Zij zagen hoe na tien minuten Reggiana-speler Rampi zijn rugnummer 7 midden op het veld verloor en in afwachting van een nieuwe shirt aan de kant moest plaatsnemen, terwijl een gedistingeerde heer van de Reggiana-bank op zoek ging naar een nieuw shirt. Na maar liefst vijf minuten wachten keerde Rampi weer terug op het veld, maar nu met nummer 14 op het shirt. Dat was uiteraard onacceptabel voor de scheidsrechter, die de ongelukkige speler nogmaals naar de kant sommeerde om van shirt te wisselen. Later in de wedstrijd volgde het tweede bedrijf van de klucht. Nu was het Reggiana-spits Anastasi die zijn rugnummer 9 kwijtraakte en naar de kant mocht. Na heen-en-weer-geren tussen veld en kleedkamer door de eerder genoemde gedistingeerde heer kon Anastasi uiteindelijk de wedstrijd weer vervolgen.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Ondertussen stond het al 1-0 voor Pro Vercelli. Ardizzone scoorde in de 56ste minuut met het hoofd op aangeven van de koning van de assist Giuseppe Greco. Hij vierde de treffer bescheiden zoals je tegen een ex-ploeg behoort te doen, aldus Ghigni Bianchi: “Hij sprong over de billboards, knuffelde met de supporters, pepte de tribune op en ging misschien zelfs even pissen. Die heeft overduidelijk goede herinneringen aan zijn verblijf in Emilia.” Niets bleek minder waar. De matchwinner werd uitgejouwd door de fans van de tegenpartij en vertelde na de wedstrijd aan de pers over de moeizame relatie die hij bij Reggiana had met Alessi, een idool van de fans. “Met deze goal van vandaag maak ik vele inspanningen en opofferingen goed. Normaal gesproken scoor ik nooit met het hoofd uit spelhervattingen, maar vandaag wel en hij ging er fantastisch in.” Ardizzone sprak vervolgens zijn bewondering uit voor Greco. Op tuttolegapro.it kreeg de spits een topbeoordeling: “Fantastisch optreden van de nummer 10 in het witte shirt: in elke actie van de thuisploeg was zijn hand te zien en met zijn vrije trap creëerde hij de goal van Ardizzone. Monumentaal.”

O ja, die wet van de ex-speler die scoort tegen zijn oude club ging ten slotte niet helemaal op. Voor Reggiana viel Elio de Silvestro namelijk in, een welbekende ex van Pro. Net als zijn ploegmaten wist hij geen potten te breken. Ghigni Bianchi: “Hij zegt altijd dat hij in de Serie B thuishoort, maar wellicht dat hij darts of curling bedoelt. Hij simuleerde zoals wel vaker overtredingen, kreeg een vermaning voor een overduidelijke handsbal en speelde met vuur door de onverstoorbare Cosenza voortdurend te sarren. Dat zou zelfs Schwarzenegger niet zo maar doen.” Cosenza na afloop van de wedstrijd: “Ik ben een vriend van Elio, maar spelers die zich keer op keer laten vallen kan ik niet uitstaan en ik had hem in het vizier. Los daarvan was vandaag een grote victorie: het is goed om te winnen en tot op heden geen goals tegen te krijgen. Dat betekent dat we een degelijk team zijn.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten