donderdag 23 januari 2014

Home is where the heart is

Mooi transfernieuws uit Vercelli deze week. Pro Vercelli liet via de eigen website weten dat Pietro Iemmello op tijdelijke basis is overgenomen van Spezia. Iemmello stelde deze week dat hij blij is weer thuis te zijn. Home is where the heart is.

In de periode 2011-2013 profileerde hij zich als een groeibriljant in de spits van Pro Vercelli. Zijn opkomst liep gelijk op met de opmars van La Pro de laatste jaren. Als één van De Helden van Modena bereikte hij een mythische status in de moderne clubhistorie. Hierbij een aantal van zijn hoogpunten in het witte shirt op een rijtje. Mi ricordo:

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
- 11 september 2011, Pro Vercelli vs. Foggia (0-0): Pietro Iemmello debuteert voor De Witte Leeuwen in de Prima Divisione A en valt meteen op. Hoewel de jongeling het net niet weet te vinden, onderscheidt hij zich positief met enkele goede uitbraken en steelt hij de harten van de fans door bij balverlies te blijven jagen op de bal.

- 2 oktober 2011, Benevento vs. Pro Vercelli (1-1): Iemmello scoort zijn eerste goal in het mythische witte shirt. Hij tikt een door de Benevento-doelman geblokt schot van Di Piazza alsnog tussen de palen.

- 9 oktober 2011, Pro Vercelli vs. Avellino (4-0): Met klasse vestigt Iemmello Superstar definitief zijn naam in het Silvio Piola Stadion. Met drie assists en een weergaloze actie is de jonge aanvaller de ster van de wedstrijd.

- 13 november 2011, Pro Vercelli vs. Viareggio (2-0): La Gazetta dello Sport schrijft een dag na de wedstrijd: "La Pro Vercelli doma il Viareggio con Malatesta e Iemmello." Iemmello scoort de tweede treffer van Pro uit een strafschop (foto boven). Zijn optreden wordt beloond met het hoge cijfer 7,5.

- 11 december 2011, Pro Vercelli vs. Sorrento (4-1): Met een feilloze treffer tekent Iemmello voor de 2-0 in dit spektakelstuk.

- 10 juni 2012, Carpi vs. Pro Vercelli, finale van de play-offs om promotie naar de Serie B in Modena (1-3): Enkele minuten na rust zet Iemmello Pro op een 2-1 voorsprong. De wedstrijd eindigt in 3-1 en Pro promoveert naar de Serie B, waar het voor het eerst in 64 jaar weer zal uitkomen.

- 15 september 2012, Sassuolo vs. Pro Vercelli (2-1): Een paar weken na de terugkeer van Pro en het debuut van Iemmello in de Serie B, scoort hij vlak voor tijd zijn eerste treffer op dat niveau tegen de latere kampioen.

- 24 maart 2013, Spezia vs. Pro Vercelli (1-3): In La Spezia speelt Pro Vercelli één van haar beste wedstrijden van het seizoen. Vooral de tweede helft speelt Pro geweldig en Iemmello tekent voor het slotakkoord.

- 3 mei 2013, Hellas Verona vs. Pro Vercelli (3-1): Pro Vercelli degradeert, maar Iemmello redt de eer in het Bentegodi Stadion met zijn vijfde seizoenstreffer. Daarmee wordt hij clubtopscorer in de Serie B, een opvallend gegeven omdat de pas 21-jarige speler door de komst van zogenaamd betere spitsen zoals Tiribocchi en Eusepi dit seizoen niet wist uit te groeien tot basisspeler.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Dit C.V. en de grote belofte die hij als jeugdspeler al in zich droeg, brachten hem afgelopen zomer na lang wachten de vurig gewenste transfer naar een Serie B-club. Spezia kocht zijn transferrechten en verhuurde hem meteen aan Novara. Een succesperiode werd dat niet. De Blauwen bivakkeren onderin de ranglijst van de Serie B, en de getalenteerde spits speelde tot nu toe slechts vier wedstrijden waarin hij éénmaal scoorde. Zelfs na die goal tegen Cittadella (2-2) straalde het geluk niet van hem af: "Ik ben blij met de goal, maar we hadden moeten winnen." En: "Ik wil bewijzen dat ik een goede speler ben." Winnaarsmentaliteit, gedrevenheid, leergierigheid, vakmanschap. In Vercelli weten ze hoe goed SuperIemmello is. Het korte verblijf bij de aartsrivaal uit Novara wordt hem zelfs vergeven. Volgens een Pro Vercelli-supporter op Facebook ook omdat hij die andere club nooit openlijk de liefde heeft verklaard. Echte helden hebben oneindig veel krediet. Uiteraard hoopt hij door nu een stapje terug te doen, straks twee vooruit te zetten. Het is hem gegund. Aan de vooravond van het seizoen 2012-2013 liet hij in een interview zijn passie voor Pro blijken: "Er is maar één ding waar ik aan denk en dat is Pro Vercelli." Op de perspresentatie van vandaag waren er woorden van gelijke strekking: "Ik ga er helemaal voor en zal het maximale geven voor dit shirt."

Hoe goed is Iemmello nu? Die vraag wordt prominent gesteld op diverse internetfora. Is hij fit gelet op de enkelblessure die hij had? Kan hij samenspelen met Marchi? Het is niet uitgesloten dat trainer Scazzola hem komend weekend al laat debuteren gezien de schorsing van Marchi. Maar de opties voorin zijn met Fabiano, Greco en Kuqi legio. Uiteindelijk zal Iemmello de tweede seizoenshelft gaan spelen, daar twijfel ik niet aan. Sommige supporters op de Facebook-groepen zien hem als het ontbrekende puzzelstukje in het team dat de strijd om promotie zal beslissen. Ook Paolo d'Abramo van de Corriere Eusebiano kent geen twijfels over Lo Zar (De Tsaar): "Pietro is teruggekeerd naar Vercelli om te exploderen. Pietro Iemmello steekt technisch met kop en schouders boven iedereen uit, zeker boven de aanvallers van alle andere ploegen in de Prima Divisione A." Afgelopen woensdag bekeek d'Abramo de terugkeer van de "ragazzo d’assoluto pregio calcistico" op het trainingsveld van Pro: "Rechterenkel in het verband, maar soepele bewegingen." In de oefenwedstrijd van vandaag tegen de amateurs van Alicese (6-0) tekende Iemmello vanaf de strafschopstip meteen voor zijn eerste treffer na de terugkeer. Proef de opwinding, voel het vertrouwen. "Het gevoel is erg positief", zei Iemmello zelf vandaag. Iemmello zullen we altijd koesteren als een kind van de club. Welkom thuis, jongen. Doe je best!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten