maandag 29 augustus 2011

De jeugd heeft de toekomst! Monza vs. Pro Vercelli 0-2

Met een 2-0 overwinning op Monza is Pro Vercelli dichtbij kwalificatie voor de volgende ronde in het bekertoernooi van de Lega Pro. De Witte Leeuwen staan samen met Renate bovenaan in de poule met achtervolgers Monza en Montichiari op drie punten achterstand. Die laatste ploeg is binnenkort de laatste tegenstander van Vercelli in deze ronde. Ondertussen lonkt het begin van de competitie volgend weekend met de kraker tegen Como (uit).

Slechts 250 toeschouwers waren in Monza getuige van een degelijke overwinning van Pro Vercelli en de eerste doelpunten van de jeugdige nieuwkomers Pietro Iemmello en Alberto Masi in het klassieke witte shirt. Het was niet alleen op het eerste oog een goed resultaat; gelet op het ontbreken van basisispelers Battaglia, Marconi, Bencivenga, Pigoni en Tripoli zegt de overwinning ook iets over de sterkte van de ploeg in de breedte. Hun afwezigheid weerhield Braghin er niet van zijn ploeg in de gebruikelijke 4-3-3 opstelling het veld te laten betreden. Tevens maakte cultheld Simone Malatesta zijn rentree op de bank van Pro Vercelli na enkele weken blessureleed. Na een enigszins afwachtend begin nam Pro Vercelli al gauw het initiatief in de wedstrijd, wat in de 25ste minuut resulteerde in de openingstreffer van Iemmello, die binnentikte op aangeven van Santoni na een prachtige opening van aanvoerder Calvi. In de tweede helft lieten De Witte Leeuwen een aantal goede acties zien, bijvoorbeeld een fantastische combinatie tussen Espinal (deze week weer opgeroepen voor het nationale elftal van de Dominicaanse Republiek) en Santoni wiens volley helaas eindigde in het zijnet. Iemmello was ook nog vlakbij de 2-0 en Di Piazza probeerde het nog met een acrobatisch hoogstandje, maar het was invaller Masi die diep in blessuretijd tekende voor de 2-0. Op dat moment speelde Monza al met tien man nadat Colacone het veld uit was gestuurd (samen met assistent-trainer Tammaro wegens protesteren).

De overwinning in een allesbehalve eenvoudige wedstrijd kwam uiteindelijk op het conto van het collectief, dat volgens algemeen directeur Giancarlo Romairone (bron: tuttoprovercelli.com) steeds meer progressie boekt. Vooral de voorhoede kon hem bekoren, met Iemmello die met zijn goal voortbouwt op zijn trefzekerheid van vorig seizoen in de jeugd van Fiorentina en aan zelfverzekerdheid wint, en Santoni en Di Piazza die als het lot hen beter was gezind met twee prachtige treffers de wedstrijd naar zich toegetrokken zouden hebben.