donderdag 25 augustus 2011

Forza Pro!

In de derde speelronde in de beker speelden De Witte Leeuwen 1-1 gelijk tegen Renate uit de Seconda Divisione. Een op papier mager resultaat, te meer omdat Pro Vercelli in de eerste helft kans op kans kreeg om te scoren. Het eerste schot op goal van Renate was echter meteen raak. De trainer van de tegenstander keek dan ook met voldoening terug op het resultaat van zijn ploeg. Het nieuwe kunstgrasveld in het Stadio Silvio Piola had zijn ploeg niet gedeerd. De uitgangspositie van Pro Vercelli is echter goed in de poule. De ploeg mag het straks laten zien tegen Monza en Montichiari.

(SU CORTESE CONCESSIONE DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De sfeer op de club is dan ook goed en enthousiasme heerst alom. Op de ploegpresentatie deze week werd voorzitter Massimo Secondo - over wie ik ook al veel positiefs heb geschreven op dit blog - met applaus onthaald. Dat is uiteraard geheel terecht, omdat de promotie naar de Prima Divisione toch primair op het conto van hem en zijn directie komt. Even terecht stond de ploeg, die vorig seizoen immers ook prima presteerde, daarna centraal - en daar gaat het ten slotte ook om. Aanvoerder Calvi ontving de nieuwe clubshawl van de tifosi, de nieuwe spelers die het komende week in de openingswedstrijd tegen Como in de competitie mogen laten zien werden gepresenteerd en op een scherm kwamen alle goals van het vorige seizoen nog eens voorbij. De beide omhalen van Malatesta tegen Casale - u herinnert ze zich vast nog - werden van luid applaus voorzien door de aanwezige fans.  

Na mooie woorden van de burgemeester en andere notabelen was het podium voor de voorzitter. Wederom applaus. Vanzelfsprekend deelde hij de eer met zijn directe collega’s, mede verantwoordelijk voor het succes. Tevens vertelde hij dat de eerste felicitaties die hij na het goede nieuws van de promotie op zijn mobiele telefoon ontving afkomstig waren van zijn collega uit Novara, die komend seizoen met zijn ploeg voor het eerst sinds decennia weer uitkomt op het hoogste niveau en nog maar twee jaar geleden speelde in de Prima Divisone (..). Verder beloofde Secondo dat zijn ploeg dit seizoen wederom passie en inzet zal tonen, zoals het echte leeuwen past. Tegelijkertijd benadrukte hij wel dat de Prima Divisone andere koek is. In vergelijking met de Seconda Divisone is het eerder een “Serie B2”. Het is dus zaak snel punten te halen. Om dat te bereiken verwacht de voorzitter een hoge opkomst en de onvoorwaardelijke steun van supporters en publiek.  

Uiteraard kwam ook trainer/coach Braghin aan het woord. Braghin, een man van weinig woorden, gaf aan een goed gevoel te hebben over het nieuwe seizoen, in een competitie die volgens hem overigens wel fysiek sterker is en meer tegenstand kent, en gebrand te zijn om te laten zien uit welk hout zijn jongens zijn gesneden. Aanvoerder Mauro Calvi toonde zich ook enthousiast en gaf aan zeker te weten dat de ploeg het goed zal doen. De overige spelers - onder hen ook de meest recente aanwinst Davide Tonani afkomstig van Chievo - werden onder luid applaus voorgesteld, vergezeld van de op een feest als dit onvermijdelijke leus: “Forza Pro!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten