zondag 14 augustus 2011

Warming-up op weg naar de seizoenstart van de Prima Divisione

Het speelschema van de Prima Divisione A is bekend. Pro Vercelli start de competitie op 4 september met een uitwedstrijd tegen Como. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Foggia. De overige tegenstanders in de Prima Divisone A zijn: Pisa, Benevento, Avellino, Reggiana, Taranto, Tritium, Foligno, Pavia, Viareggio, Lumezzane, SPAL, Ternana, Sorrento en Carpi. Eén plek in de competitie is nog te vergeven. Mogelijk dat die plek wordt ingenomen door het gedegradeerde Monza van eigenaar Clarence Seedorf. Pro Vercelli-rivaal Alessandria is ook een gerede kandidaat. De namen van de clubs in deze divisie zullen niet iedereen bekend in de oren klinken, maar er mag gerust geconcludeerd worden dat de lat weer wat hoger ligt dan in de Seconda Divisione. Tegen tuttoprovercelli.com bevestigde algemeen directeur Giancarlo Romairone de uitdaging die wacht: “We beginnen tegen goede teams die technisch voetbal spelen. Maar we raken er niet van in de war, want we weten dat ons een opmerkelijk seizoen te wachten staat. We moeten ervoor zorgen dat we snel de geest te pakken hebben zodat we goed voorbereid kunnen beginnen aan de fascinerende wedstrijden die ons te wachten staan.”

Tegen Serie B-team Varese liet Pro Vercelli eerder deze voorbereiding al zien op stoom te zijn. Sindsdien draait het team van Braghin met de nodige geestdrift warm tegen mindere goden. Zoals verleden week op het Renzo Allesina di Gozzano Memorial Toernooi, dat door De Witte Leeuwen werd gewonnen. Twee wedstrijden van 45 minuten elk leverden twee zeges op en nul tegendoelpunten. Van Gozzano en Sommese werd twee keer met 1-0 gewonnen dankzij nieuwkomer Pietro Tripoli die in beide wedstrijden het net wist te vinden. Vooral zijn goal tegen Sommese verdiende het gememoreerd te worden. Hij rondde af na een prachtige crosspass van Andrea Rosso. Waar Pro Vercelli tegen Gozzano nog met overwegend jeugdspelers aantrad, werd er tegen Sommese op vrijwel volle oorlogssterkte aangetreden (alleen Espinal en Di Piazza ontbraken). Zo worden de contouren van de mogelijke basiself enigszins duidelijk: Valentini, Bencivenga, Murante, Ranelucci, Calvi, Battaglia, Disabato, Marconi, Iemmello, Fabiano en Tripoli. We zullen de komende tijd zien wat het waard is, want algemeen directeur Romairone is nog niet uit gewinkeld zo bleek dit weekend en dus staat niets nog vast. Na Pietro Iemmelo wisten De Withemden nog een speler vast te leggen van het jeugdteam van Viola dat afgelopen seizoen de beker won. De 19-jarige Braziliaanse doelman Santos Miranda Marco Vinicius (roepnaam: Santos Miranda) is aan de selectie toegevoegd. 

Di Piazza was er overigens weer bij in de oefenwedstrijd van dit weekend tegen Borgopal. Hij scoorde de enige en winnende treffer van de wedstrijd, die daarmee eveneens in een 1-0 overwinning voor De Witte Leeuwen eindigde. Di Piazza laat deze voorbereiding zien in goede vorm te steken en mikt uiteraard op een plekje in de basis van Braghin. De concurrentie is echter groot met aanwinsten zoals Espinal en Tripoli en een talent als Santoni in de selectie. De breed opgezette selectie biedt Braghin nadrukkelijk de mogelijkheid om richting de competitiestart door te selecteren en een team op de been te brengen dat door de onderlinge concurrentie op scherp staat. Romairone hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken.    

Hoewel het nog drie weken duurt voor de competitie begint, start het voetbalseizoen volgende week al met de eerste poulewedstrijden om de Coppa Italia Lega Pro (voorheen de Serie C-Cup). Gelet op de prestaties in dit toernooi vorig jaar en de ontwikkelingen van de laatste weken, wordt het een verwachtingsvolle seizoenaftrap voor De Witte Leeuwen. Pro Vercelli is ingedeeld in een poule met Pergocrema, Renate, Monza en Montichiari. Op 17 augustus trappen De Withemden uit bij Pergocrema, uitkomend in de Prima Divisione B, af. Het wordt de eerste serieuze testcase. Om helemaal warm te draaien wordt vandaag nog een laatste keer geoefend tegen het eigen jeugdteam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten