woensdag 17 augustus 2011

De kop is er af: Pergocrema vs. Pro Vercelli 0-2

Het seizoen 2011/2012 is voor Pro Vercelli vandaag officieel van start gegaan met een degelijke 0-2 overwinning op Pergocrema in het Lega Pro bekertoernooi (voorheen de Serie C-Cup). Het was tevens de eerste krachtmeting met een opponent die dit seizoen eveneens uitkomt in de Prima Divisione. De kop is er af. 

De naam Pergocrema zal bij veel Nederlandse voetballiefhebbers niet snel een belletje doen rinkelen. De geel blauwen komen uit het ruim 34.000 inwoners tellende stadje Crema in Lombardije en stonden sinds de oprichting in 1932 meer dan dertig jaar lang in de schaduw van die andere club uit dat stadje: A.C. Crema, opgericht in 1908 en ooit drie seizoenen uitkomend in de Serie B. Maar daar waar A.C. Crema ondertussen is afgedaald naar de amateurs, houdt Pergocrema de stadseer tegenwoordig hoog in de Prima Divisione B. Dat doen zij bovendien met een bijnaam die doet huiveren: De Kannibalen. Als het net even anders was gegaan dan hadden onze Withemden ongetwijfeld met een nare bijsmaak teruggeblikt op hun vuurdoop. Gelukkig lieten De Kannibalen hun tanden niet zien, maar in plaats daarvan hun andere gedaante. De Kanariepietjes – want zo luidt de andere bijnaam van Pergocrema – waren uiteindelijk geen partij voor De Witte Leeuwen uit Vercelli. 

Gezegd moet worden dat Pergocrema dan ook met een jeugdig en lichtgewicht elftal aantrad. Daartegenover bracht trainer Braghin de volgende elf 'namen' op het veld: Valentini, Bencivenga, Murante, Ranellucci, Calvi (aanvoerder), Battaglia, Disabato, Marconi, Iemmello, Fabiano en Tripoli. 

De zomerhitte belemmerde Pro Vercelli niet bij het creëren van kansen. Na tien minuten raakte Disabato de lat, na twintig minuten werd een afstandsschot van Calvi door Pergocrema-doelman Bossi gestopt en rond de dertigste minuut bracht diezelfde doelman tot twee keer toe redding op inzetten van  Battaglia en Calvi. Tripoli haalde de rust niet, die beide ploegen overigens met een 0-0 tussenstand ingingen. Voor hem was Di Piazza in het veld gekomen, en het was hij die in de 58e minuut voor de openingstreffer tekende. Debutant Bencivenga was de aangever door na een goede verdedigende actie de bal op maat bij Di Piazza in het centrum aan te leveren. De man in vorm kon de bal vervolgens binnen sliden. Vervolgens wist Pro Vercelli de wedstrijd in alle rust te controleren en dat stelde Braghin in de gelegenheid om twee nieuwelingen in de ploeg te brengen, local hero Germano en klasbak Espinal (voor Fabbiano en Disabato), die daarmee tevens hun officiële debuut voor de zevenvoudig Italiaanse kampioen maakten. In de 87e minuut was het Bencivenga die de eindscore op het bord bracht: 0-2. Alleen al gelet op de cornerverhoudingen (1-9 voor Pro Vercelli) was dat een meer dan terechte uitslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten