vrijdag 5 augustus 2011

Vier nieuwe spelers

Vrijwel direct na de toelating tot de Prima Divisione maakte Pro Vercelli bekend vier versterkingen te hebben aangetrokken. Met de komst van Angelo Bencivenga, Vinicio Espinal, Pietro Tripoli en Pietro Iemmello is de Pro Vercelli-selectie zonder twijfel van een directe kwaliteitsinjectie voorzien. Een warm welkom aan de nieuwelingen.

Angelo Bencivenga
De twintigjarige verdediger Angelo Bencivenga komt over van Lumezzane. Voor die club speelde hij vorig seizoen tien wedstrijden in de Prima Divisione. Het seizoen daarvoor maakte hij zijn debuut in de Serie B namens Livorno. Het product uit de jeugdopleiding van Udinese mag komend seizoen bij Pro Vercelli laten zien wat hij werkelijk waard is.

Vinicio Espinal
De eerder aangekondigde speler met ervaring is middenvelder Vinicio Espinal. In 1991 emigreerde Eduards Vinicio Espinal Marte (28 jaar) vanuit de Dominicaanse Republiek naar Italië om acht jaar later zijn voetbalgeluk te beproeven bij Atalanta Bergamo. Voor die club kwam hij gedurende vijf seizoenen uit in de Serie A en Serie B. Veel wedstrijden speelde hij echter niet voor de club uit Bergamo en dus bouwde Espinal zijn carrière via een andere route verder op. Die tocht bracht hem van Palazzolo in de Serie C2, via Monza (waarmee hij van de Serie C2 naar de Serie C1 promoveerde) naar Crotone in de Serie B. Met die laatste club belandde Espinal na een seizoen weer in de Serie C1 en na drie seizoenen Crotone stapte hij over naar C1-club Portogruaro-Summago waarmee hij ook promoveerde naar de Serie B. Op dat laatste niveau speelde hij vorig seizoen 30 wedstrijden. Espinal speelde meer dan 250 profwedstrijden in het Italiaanse voetbal en twee interlands voor zijn geboorteland. Op youtube.com is een aantal filmpjes te zien waarin hij scoort voor Crotone. Hij is te zien als nummer 10 die aansluit bij de aanval en overtuigend binnenschiet. Met Serie C1-kampioenschappen op zijn palmares dient zijn ervaring als kompas voor het nieuwe avontuur van De Witte Leeuwen in de Prima Divisione.

Pietro Tripoli
Rechtsbuiten Pietro Tripoli (24 jaar) komt over van Varese waar hij als een van de parels in de kroon van de plaatselijke profclub gold. Bij die club maakte hij vanaf 2007 de opmars mee die de club in vier seizoenen van de Serie C2 naar een klassering in de Serie B bracht. Hij speelde er 104 wedstrijden waarin hij zes keer scoorde en had daarmee een flink aandeel in het succes. In het seizoen 2006/2007 maakte hij voor Sambenedettese zijn debuut als prof in de Serie C1 en deed dat seizoen elf wedstrijden mee. Verder is mooi aan Tripoli dat hij zijn doelpunten doorgaans à la Andy van der Meyde viert door op zijn knieën een boogschutter uit te beelden. Er zit dus weer een mooie bijnaam in het vat.

Pietro Iemmello
De laatste aanwinst mag geen onbekende zijn voor iedereen die bekend is met de Italiaanse competities in het computerspel Football Manager. Sinds een paar jaar is spits Pietro Iemmello in dat spel een supertalent. In het echt heeft de jonge aanvaller (19 jaar) in de jeugd van Fiorentina ook al een beste reputatie opgebouwd en menig Serie B-team was deze zomer dan ook in hem geïnteresseerd. De prachtige Italiaanse woorden waarmee hij op tuttoprovercelli.com wordt geïntroduceerd wil ik u dan ook niet onthouden: "astro nascente del calcio italiano, capocannoniere del campionato Primavera e titolare della nazionale di categoria." Dat wil zeggen dat we te maken hebben met een reizende ster in het Italiaanse voetbal, topscorer en kampioen van de jeugdcompetitie. In het seizoen 2010/2011 maakte de jeugdinternational 19 goals in 22 competitiewedstrijden en in alle officiele wedstrijden van dat seizoen maakte de sterspeler van het Viareggio-toernooi zelfs 42 treffers. Bent u er nog bij? Of zwijmelt u weg bij gedachten aan Silvio Piola, Pietro Ferraris of Luigi Casalino? Wat is het toch fijn om Pro Vercelli-fan te zijn. Het seizoen kan wat mij betreft niet snel genoeg beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten