donderdag 12 juli 2012

Don Tano & Riso Viazzo nemen Pro op sleeptouw

Pro Vercelli heeft een slagvaardige algemeen directeur met een neus voor kwaliteit en talent. Pleitte ik gisteren na de komst van Zigoni nog voor een ervaren aanvaller om de voorhoede compleet te maken; vandaag werd die wens ingewilligd met het aantrekken van de bijna 32-jarige Gaetano Caridi. Niet op voorhand een heel bekende naam, wel een ervaren Serie B-speler. Precies wat Pro Vercelli nodig had. Caridi komt over van de Toscaanse Serie B-club Grosseto en tekende voor twee seizoenen. Bovendien kunnen we weer een mooie bijnaam toevoegen aan de selectie. De fans van zijn voormalige club Mantova gaven hem de bijnaam Don Tano, een verwijzing naar de Zuid-Italiaanse roots van de speler die in Reggio Calabria werd geboren. 

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
De loopbaan van Caridi begon op zijn negentiende bescheiden voor de Serie C-clubs Pontedera, Alzano en Avellino. In januari 2002 maakte hij op voorspraak van niemand minder dan Roberto Boninsegna de overstap naar Mantova, dat toen uitkwam in de Serie C2. Het seizoen 2002-2003 vormde  een keerpunt in zijn carrière. Caridi blonk uit met zijn goede passes en Mantova kwam dichtbij promotie. Een seizoen later werd de promotie naar de Serie C1 alsnog een feit, Caridi speelde 32 wedstrijden en scoorde 8 goals. Het daaropvolgende seizoen stootte Mantova meteen door naar de Serie B. Met zijn techniek en spelinzicht creëerde Caridi dat seizoen veel kansen voor zijn ploeg. Zelf scoorde hij tien goals. Hij debuteerde op 28 augustus 2005 in de Serie B in de wedstrijd Modena-Mantova (0-0) en maakte in de vijfde speelronde tegen Piacenza (1-3) zijn eerste goal in die competitie. In de Serie B ontwikkelde Caridi zich door tot een diepe spits. Mantova eindigde op de vierde plek en verloor de finale van de play-offs om promotie naar de Serie A nipt van Torino. Caridi was dat seizoen goed voor veertien goals. In het seizoen 2006-2007 scoorde Caridi elf doelpunten, waarvan meerdere uit directe vrije trappen, en werd hij door de fans gekozen tot speler van het jaar. In de zomer van 2010 degradeerde Mantova en werd de club uit de competitie genomen. Caridi stapte over naar Grosseto waar hij twee seizoenen zou spelen (64 wedstrijden, 17 goals) en uitgroeide tot aanvoerder en vaste strafschoppennemer. Op 6 januari 2012 scoorde hij in de derby tegen Livorno (1-1) een prachtig en memorabel doelpunt met een schot van twintig meter in de kruising. Met 50 goals in 266 wedstrijden in de achterzak beschikt Pro Vercelli komend seizoen met Don Tano over een zeer ervaren aanvaller die in staat geacht moet worden de ploeg op sleeptouw te nemen en de jonge honden Iemmello (Iemmello Superstar), Zigoni (De Cobra) en Di Piazza (De Siciliaan) aan vele doelpunten te helpen. 
Nu de voorhoede grotendeels op orde is, kan de aandacht van Romairone uitgaan naar versterking van de overige linies. Aanvoerder Calvi tekende inmiddels bij en daarmee is het middenveld kwantitatief redelijk compleet, wetende dat Marconi, Espinal, Rosso, Fabiano en Germano ook nog onder contract staan. Centrale middenvelder Alessio Innocenti, uit het jeugdteam van AC Milan, wordt nog wel als mogelijke versterking genoemd. Naar verluidt verkeren de onderhandelingen met de van oorsprong Argentijnse jeugdspeler (19) zelfs in een vergevorderd stadium. Voor Romairone zijn het wat dat soort transfers betreft avontuurlijke tijden, want het kan zomaar zijn dat hij opeens aan tafel zitten met één van de grootste spelersmakelaars ter wereld: Mino Raiola, zaakwaarnemer van Innocenti die nu in Milaan is voor gesprekken met algemeen directeur Galliani van AC Milan. Daarnaast meldt tuttoprovercelli.com dat Pro Vercelli in de markt zou zijn voor de Peruviaanse middenvelder Roberto Merino Ramírez (geboren in 1982). De naam van buitenspeler Elio de Silvestro zingt ook nog steeds rond en ondertussen is bekend geworden dat Alberto Masi de voorbereiding zal meemaken bij Juventus en daarna naar alle waarschijnlijkheid terug zal keren naar Pro Vercelli om ervaring op te doen in de Serie B. Helemaal 100% zeker is dat echter niet, want zijn roem snelt zich vooruit. De Nieuwe Nesta was laatst zelfs de eerste moderne Pro Vercelli-voetballer over wie op de vooraanstaande Nederlandse voetbalwebsite vi.nl werd bericht. En zo blijven de mijlpalen in de clubgeschiedenis zich opstapelen. Ten slotte heeft Pro Vercelli een overeenkomst gesloten met een nieuwe hoofdsponsor. De club uit de stad van rijst en risotto zal volgend jaar met de naam Riso Viazzo op het magische witte shirt spelen, een grote rijstproducent uit Crova (provincie Vercelli) en representatieve vertegenwoordiger van de historisch diepgewortelde industrie in de regio. Kan het nog mooier?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten