donderdag 19 juli 2012

Het seizoen 2012/2013: Veelbelovende selectie

Hoewel Maurizio Braghin deze week zei voor de start van het nieuwe seizoen nog enkele versterkingen te verwachten krijgt de Pro Vercelli-selectie met de week meer en meer vorm. Zoals spits Matteo di Piazza vorige week zei: "Directeur Romairone weet wat hij wil en is slim genoeg om belangrijke spelers aan te trekken die brengen wat deze ploeg nodig heeft. De algemene lijn is helder: een mix van jonge spelers en ervaring op dit niveau." In aanvulling daarop vertelde trainer Braghin naar welke kenmerken wordt gezocht ter versterking van de ploeg: "fysiek, slagkracht en hoge spelintensiteit." Binnen die kaders trokken De Witte Leeuwen ondertussen de volgende nieuwe spelers aan: de aanvallers Zigoni en Caridi en de middenvelders Innocenti, Casoli en Manuel Scavone.

(SU CORTESE CONCESSIONE
DELLA SOCIETA' F.C. PROVERCELLI)
Scavone (foto links) is de meest recente aanwinst van De Witte Leeuwen. Ondanks zijn leeftijd van slechts 25 jaar voegt Scavone de nodige ervaring toe aan de selectie van Braghin. De rechtsbenige middenvelder komt over van Bari waar hij afgelopen seizoen 17 wedstrijden (1 goal) speelde in de Serie B. Het seizoen daarvoor speelde hij 25 wedstrijden (1 goal) in de Serie B namens Novara. Daarvoor kwam Scavone 125 wedstrijden (19 goals) uit voor Süd Tirol, uit de gelijknamige autonome provincie. In dienst van die club verwierf Scavone enige lokale faam. Op 19 september 2004 debuteerde hij in de Serie C2 in een wedstrijd tegen Montichiari. Drie maanden later maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn eerste treffer in de competitiewedstrijd tegen Palazzolo. In zes seizoenen groeide hij er vervolgens uit tot beste speler en in zijn laatste seizoen had hij onder meer met elf treffers een belangrijk aandeel in de promotie van Süd Tirol naar de Prima Divisione.

Braghin beschikt dus over een behoorlijk complete selectie met flink wat versterkingen en hoewel dus nog enkele namen en geruchten (Scaglia, De Silvestro?) boven de markt hangen, kan nu de eerste trainingen gestart zijn voorzichtig een eerste tussenbalans worden opgemaakt. Niets leuker om dat te doen aan de hand van een mogelijke opstelling, in dit geval een favoriete van uw blogger:

De achterhoede van Pro Vercelli vormde de afgelopen twee seizoenen een bunker, een vrijwel onneembare veste die nauwelijks tegendoelpunten hoefde te incasseren. Weinig reden dus om verandering aan te brengen in de defensie. Alex Valentini heeft op 24-jarige leeftijd de potentie en ervaring om alleen maar beter te worden. De betrouwbare doelman stond vorig seizoen al in de belangstelling van Serie B-clubs en mag zich het komend seizoen namens De Withemden op dat niveau bewijzen. Vorig seizoen bleek Valentini tevens in staat punten voor zijn ploeg te pakken, bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen Lumezzane en Viareggio, waarmee hij zijn ploeg door de lentedip heen hielp. De verdediging voor hem was een bastion op zich. Indien Alberto Masi met nieuwe ervaringen op topniveau bij Juventus na de voorbereiding terugkeert in de Pro Vercelli-selectie blijft het centrum van vorig seizoen intact. Met De Nieuwe Nesta naast de ervaren Alessandro Ranellucci, volgens de lokale journalisten de beste speler van het vorige seizoen, beschikt Pro Vercelli dan over een duo dat staat als een huis. Indien nodig zal Francesco Battaglia (drie wedstrijden Serie B-ervaring) revanche willen nemen voor zijn mislukte vorig seizoen ten gevolge van langdurig blessureleed. Hetzelfde geldt voor opkomende linksback Stefano Murante. Hij miste ook het grootste deel van vorig seizoen wegens blessureleed en mag in de Serie B laten zien grote stappen in zijn ontwikkeling aan te kunnen. Angelo Bencivenga staat garant voor kwaliteit op de rechtsbackpositie, terwijl het grote talent Tommaso Cancellotti wederom op de deur zal kloppen en de Parma-huurling op die manier scherp zal houden. De verdediging zal dan ook in grote lijnen hetzelfde zijn als voorgaand seizoen en naar verwachting wederom het vertrekpunt vormen voor het compacte en snelle combinatievoetbal dat Braghin nastreeft.

Vorig seizoen beschikte Braghin al over een uitgebreide menukaart voor het middenveld. Komend seizoen is die menukaart alleen maar lekkerder geworden. Zelden heb ik een selectie gezien met zoveel verschillende smaken en variatie in de middenlinie. Afhankelijk van de tegenstander en de omstandigheden zal Braghin een middenveld op maat kunnen samenstellen. Als het klassieke driemansmiddenveld bestaat uit een controlerende middenvelder, een passer en een loper zijn de volgende combinaties voorstelbaar: Rosso, Espinal, Marconi; Innocenti, Scavone, Casoli; Calvi, Espinal en Germano. Uw blogger kiest voorlopig voor de laatste variant bestaande uit twee spelers met Pro Vercelli in hun hart, de natuurlijke aanvoerder en het grote talent, samen met de zeer ervaren Espinal, publiekslieveling die bij tijd en wijle op basis van zijn persoonlijke kwaliteiten het verschil kan maken. Andere combinaties zijn uiteraard mogelijk, aan Braghin de keuze en het laatste woord.

Achter de spitsen kan gekozen worden uit ervaring, techniek en talent. Gaetano Caridi zal ongetwijfeld eerste keus zijn, maar Gianni Fabiano en Federico Carraro zitten dicht tegen het eerste aan. Fabiano liet zijn potentie al zien als man of the match in de finalewedstrijd van de play-offs vorig seizoen; Carraro zal komend seizoen constanter moeten worden en zijn grote talent definitief etaleren.

Het ideale spitsenkoppel bestaat uiteraard uit Pietro Iemmello en Gianmarco Zigoni, twee van de grotere spitsentalenten van Italië, die de erfenis op hun schouders dragen van respectievelijk Gilardino en Batistuta en van Van Basten en vaderlief. Aan de hand van de ervaren Caridi zullen beide talenten tot volle wasdom moeten komen, hopelijk gaat dat met heel veel doelpunten gepaard. Matteo di Piazza zit hen anders met het vuur in zijn kicksen dicht op de hielen en zal afhankelijk van de tegenstander worden ingezet. Het belooft nu al een mooi seizoen te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten